11:17 PM

iT / hack newspaper



i just discovered
http://www.theregister.co.uk
it newspaper... lol..

2:27 AM

iphone tools , software , apps and Ns® backup

hello again,
today i would like to upgrade Ios 4 to 5.. by the way there are tethered for IOs 5,
ah! bosannya.. tethered? ape tu? huh! laptop pun xde ade hati nak on iphone pakai laptop dengan menggunakan Redsn0w,haiya.. apala.. tkkan setiap kali hp bttry out or "hang" or "bottle-neck" nak balik umah g on ikut pc! ohh shit... no way!
maka cancel dan berfikir panjang lah aku untuk upgrade, tp geram dgn GUI ios5 ni.. cun HD gilew... dan tools dier gempaq.. ah.. tahan je la... tunggu untethered Release baru update kottt... ntoh le.. balik kang pk.. kot tangan ni tergatal nak g upgrade jugak,tnggung la sendiri ;P





ha.. tu contoh gambar je.. ergh.. xde motif le post ni..
ok la.. back to main point.. sebenarnya cuma nak write apps dan tools yg aku pakai je, hehe... sibukkkk jugak nak baca.. lalala~

1. Activator - Swipe di mana2 sahaja yg anda suka to open apps
2. Mywi - iphone = routeR : bluetooth,usb cable,Wifi
3. PCSMS - huh~ untuk pengguna apple je..
4. ScrollingBoard - yg ni untuk ape ye? x ingt lak.. Ops
5. SlideAway - unlock screen
6. SpeedIntensifier - speed up iphone animation
7. ToneFxs - yg ni x payah kot.. setting tone2 je
8. zFirewall - firewall yg digunakan while u snif
9. AttachmentSaver - tweaks
10.Chatpic - display picture contact to your msg.
11.ClockHide - hide unlock clock le.. tu pun xtahu.... kan translate bahasa je..
12.FaceBreak - argh.. yg ni x penah jadi pun..
13.FolderEnchancer - Custom folder by folder by folder by folder dan berapa byk folder daaaa
14.GPower - change Power button to 3 Layer ;) usefull ( press 2 Secs )
15.GridLock - lock segala icon di tempat masing2
16.Iconoclasm - wah.. apa benda ni? oh.. berapa icon yg boleh view di setiap page, 7x7 , 10x10.
17.LSRotator - rotate segala screen anda dengan pelbagai - bagai aksi
18.Lockinfo - lock screen info. ini masa zaman 3gs dlu boleh le pakai kan ;P
19.MultiFl0w - closed apps with 1 swipe.. custom setting
20.SafariGridTab - ni pun nak explain? x payah leeeee..
21.SleepFx - canggih ni.. buka dan on hp.. eh? buka dan tutup animation.. huyoh!
22.SwitcherRotator - sama la dengan LSRotator
23.WifiBooster - laju laju laju
24.WinterBoard - theme apps
25.biteSMS - SMS dengan popup msg / reply dgn mudah tnpa log to msg apps
26.iGotYa - catch your thief face via camera,wow? canggihkan if sum1 took your hp dan boleh access camera? hehe.. tricky.. boleh access camera iphone yg lain.
pandai2 la cari.. SECRET!
27.SBSetting - easy tools untuk ape ye ni? ssh nak explain. tp best!
28.WifiAnalyzer - Scan & Router Details for U!
29.Dreamboard - apps theme latest,ni lagi canggih dari WinterBoard
30.Installous - download free free game dan lain2.
31.aTube - download youtube video
32.iFile - browse your iphone folder,hide n seek folder
33.Funny Status FB - eh? ini apps dari tenet... ah.. ade2 je.. pakai je la.
34.AMP - amp music player..
35.iDownloads - best.. download tools cam firefox. laju pun laju.. ;0
36.tashriq kacak. aminn.. hehe..

weih byk nya 36? bukak buah ke pe? x la.. ni saje yg dpt aku explain,sementara tgh xde kje di ofis.. huhu.. nex time kte sambung lagi ye.. bykk bende nak cte ni.. krdt nak bis.. papaix..

1:41 AM

AR-Drone


You probably remember the AR.Drone - the quadricopter by Parrot that can be controlled by iPhone, iPad or iPod Touch, which brought augmented reality gaming to the iPhone.

Sven Dietrich, an assistant professor in computer science and two of his students at the Stevens Institute of Technology have demonstrated how such drones could be used by attackers to create an airborne botnet controller.

Dietrich is calling the modified quadricopter with a Linux computer, 3G card, a GPS unit and two Wi-Fi cards - SkyNET Drone.

Gizmodo explains how it works:

Controlled by a botmaster using 3G, the drone or group of drones fly over any urban area looking for Wi-FI networks. As they find them, they automatically try to break in. Once they get inside the network, it searches for personal computers that can be compromised. Any computer that falls to the attack gets turned into a zombie without the user ever knowing it.

After the infection process, the hackers can easily control the zombies remotely through the Wi-Fi drone-to-host connection. The zombies can be used to perform any attack through their internet connections, receiving commands from SkyNET.

Since the botnets are controlled via the drone rather than an internet connection, it becomes difficult to track them down.

Sounds pretty scary, especially when you consider that it can be built for less than $600.

AR.Drone Description
The annual Consumer Electronics Show (CES) at Las Vegas has thrown up some interesting projects. For iPhone users, one of the coolest gaming applications you will come across was recently demoed at CES.

Developed by Parrot, this gaming app, called AR.Drone lets you control a four-propellered flying machine with the help of an iPhone application.

Folks at App Advice explain what Parrot's AR.Drone is all about. They write:

"The Parrot AR.Drone is a four-propellered ultimate flying machine. The AR.Drone features two cameras, which will allow you to see what the Drone sees via a Wi-Fi connection, and they also apparently are able to help control the device’s speed and altitude. All of this is powered by the AR.Drone’s on-board Linux-based computer."

Apparently, this is not all. The application also comes with an augmented reality game where the AR.Drone will self-hover as you fire against the enemies virtually on your iPhone. AR.Drone also comes in dual mode for users to play against each other or play against a robot. The AR.Drone is expected to be available in the market by the first week of March

Sekadar makluman untuk.ku & untuk.mu thx to Gizmodo 0_0

1:14 AM

iTunes Albums Download

Hoh! i just Discovered How to download full FREE MUSIC album via

http://www.albumtrackr.com
happy downloading... ;)

11:19 PM

Cydia Source

Hello there,today i would like to inform and annouce for u guys about CYDIA SOURCE.
1st of all u need to jailbreak your iphone go to google and search for jailbreakme

jailbreakme.com
free install okay~ simple and easy for noobies.. hihi..
after installed cydia. go to cydia -> manage source -> add ->
sinfuliphonerepo.com
ihacksrepo.com
cydia.myrepospace.com/shroomsareyum123
cydia.hackulo.us

download and install whatever apps u want!
good luck.. remember to read instructions 1st before hacking.. hehe..
bye!

11:06 PM

Sabtu - Stamps Archiving

hye assalamualaikum,
hari ni bangun kol 9.30.. sepatutnya kena de kat ofis kol 9,
dah biasa lewat.. vendor pun lewat kan? lagipun data center sudah di ground floor,
no wonder la lambat pun xpe ;P sbb dah de org kat sne hehe..
td g kje tgk2 dan update je pe yg vendor buat,aktiviti backup tergantung disebabkan software server dan client berbeda iaitu v7 dan v9 yg tidak support. yes! nampaknya selepas berpindah ke cyber la aktiviti ni bru berjalan.. huhu..
ok la,bosan cte sal kje.. tadi pas habis kje dari ofis,kitorang lepak la dkt solaris,mamaks. hasrol - ibrahim [ 3f team ] : suhardie - tashriq [ incontax ] .
kitorang berbual la pasal kisah2 nabi,jin dan pregnancy. Sebenarnya 3 org tu je yg berbual,aku dgr je.. maklumla belum kawin lagi.. hehe.. detail2 cte aku masih segan lagi nak tulis kat blog ni,blom smpai masanya ;)
erm.. sesudahnya kitorang lepak.. aku berjalan2 la bersama motor kesygku di town kL.. ahh.. boring dan bosan sgt kl ni.. kosong je.. ramai tourist je.. bosannn... pusing punya pusing.. aku pun balik... hihi.. itu je la kisah arini.. sesudah smpai dirumah. dpt lah isi kandungan blog ni < ;P bye

10:11 PM

moto gilera SP 180 untuk di jual

Seperti dalam gambar... condition tipop..
pm sini untuk details..
mohon semak pada gambaq noh!... hehe








harga untuk di jual 8k.. itu pun xde org nak beli.. katanya mahal..
pundahhh.. mahal apo bondo.. aku bli 7k.. pakai 2tahun je.. habis repair habis 5k..
last price 7.5k je.. untung bape ringgit? rugi teruk la brader..
masa beli noob sgt... xtahu pe bnda.. cver set je cantik masa tu.. dah terliur.. pakai sebulan out.. haiyo.. selama setahun moto ku tersadai kerana kerosakan yg bodoh2.... owner lama pun bodoh yg xreti nak bgtau cara nak pakai..
dan aku pun bodoh jugak la kira x bertanya.. adoi.. bak kata pepatah.. patah2.. hehe.. malu bertanya sesat la jalan.. ;P

9:40 PM

Iphone 4s - 4 - 3gs : Specs

hello good evening..
today i will announce about fcking iphone technology
ops.. x payah announce la.. sbb ader gambo untuk di view seperti di bawah...
huhu..


okez.. bg bg price iphone 4s wat masa skrng ni yg aku tahu la kan :
4s 16,32 = Rm2100 = RM 2500 = x salah nya ada kot 64 RM3100 camtu
iphone 4 new,2nd = RM1900-RM2100 hrga ikut dealer la,2nd RM1750 - RM1500
3gs new = x pasti around 1.3k camtu dan 2nd 800 je? perghh murah sial

huhu.. dgr cte apple nak kuarkan iphone 4 8gb... hrga xtahu la bape pulak.. maybe around RM1800, tgk ar diz january 2012,mcm dah berniaga la pulak.. aiyoyo.. nak amik upah RM20 pun still xde org nak beli.. siot nye pengguna.. nak murah dan tiptop+mantop tp kedekut.. apara..
ok la.. continue to our topic, ->
iphone 4s ni x support connenction 4g,tapi kelebihan dier kepada speed,RAM 512.. mmg la nampak 512.. tp core dier A2 la brader.. laju tuu.. RAm x jadi masalah sgt sbb boleh amik Hardisk dan set kan virtual memory.. amik la bape byk G korang nak pakai.. sbb tu la apple dah set 4s 512mb.. bagi noobies2 msti xtahu kan? haaa.. ni cheq nak habaq mai kaih.. hehe..
so camne? jadi ke beli iphone? tp yg mane satu? 4s? 4? 3gs?
eh kejap.. dan 4s ni kamera dier jahat giler... HD habis doh.. try la pakai dlu kalo x caye..
dan dgr cite kat Italy ngan France = SAMSUNG dah banned apple? sbb? aiyo.. aku pun x pasti.. mke yg tiru design org.. boleh lak kena banned.. ish ish ish... ok la.. smpai sini je untuk tajuk iphone kita hari ni.. jumpa laie.. papaix!

9:22 AM

facebook = myspace = semak dah = dah jd x rare

hiyarghhh..! betul x dengan apa yg aku perkatakan di atas?
pakcik makcik,atok nenek,cikgu sedara cikgu,anak cikgu, mekanik,pilot,tukang cat dan lain2.. semua dah ada facebook.. hish.. on 2012 blogger sure up to be no.1,
ahaha.. ini hanya sekadar ramalan saya saja... ;P
ok lah... x boleh tdo2 lagi ni.. papaix